OKATEGORISERAT 2018


Jag får, som jag misstänker de flesta andra också, ett litet fix av förnyelse när året slår om. Och hur klyschigt det än är eller låter så är det något som fortsätter att förfölja mig varje år den 1 Januari. Men det här året är extremt. Det är som att jag väntat de sista månaderna på att jag ska bli bättre men att jag inte kan slå om förens året gör det. Och vips, som att knäppa med fingrarna, slår jag om och får på något sätt nytt liv igen. Hopp om att jag, och det, kan bli så mycket bättre.

2017 har nog varit mitt mest händelserikaste år, och framförallt halvår. Tiden mellan Maj och December känns som den enda tid jag har levt och kommer ihåg, och jag tror inte jag tagit ett djupt andetag sedan dess. Jag vet att stressen för studenten lönade sig kvällen innan själva dagen. Att sitta sista gången klockan 03.30 tillsammans med alla de underbara personerna som man spenderat 3 år tillsammans med är hjärtslitande när jag ser tillbaka på det nu, och om jag skulle fått en enda önskan så skulle det vara att få uppleva det om och om igen.

Men stressen från då till nu är nog vad som fått mig att rygga tillbaka flera flera gånger. Jag har (vad det känts som) hunnit med att leva en hel livstid under de senaste 6 månaderna. Jag har tagit studenten, festat, rest, jobbat, skaffat ett heltidsjobb och flyttat hemifrån. Det har för mig varit en extremt känslomässig resa, på gott och ont, och även fast min vilja till att börja leva, bli vuxen och fly hemmet varit det enda jag önskat har det många gånger fått mig att stanna upp och fundera på om det varit alldeles för tidigt för mig. Att jag fortfarande är för ung och okunnig, och alldeles för hungrig på att börja. Att jag hela tiden bara ber om att få börja om från början.

Jag ser fram emot 2018 för ljusets skull. Att försöka hitta sig själv i detta mörker och dimma som vinterhalvåret har bjudit på har inte varit lätt. Jag är redo att testa livet i ljuset nu. Att göra det simpelt. Jag har gjort grovjobbet, nu får vi försöka fixa detaljerna.

Hello 2018, hello week 1. Hej till ännu ett nytt år med nya möjligheter och nya andetag. Hej till förväntningarna på vad det har att erbjuda. Hej till att pausa livet, till att stanna upp och fundera. Till att se sig själv i spegeln och förstå var man är påväg. Hej till ett hälsosamt liv, till den bästa versionen man kan vara. Hej till utmaningar, leenden och att växa upp & välja väg. Till att avfölja och radera. Till att fylla 20. Till min kära familj och vänner som funnits där för mig hela det här året när jag sällan har funnits där för dem. Hej till er som väntat på att jag ska vakna, och väntat på mig att komma tillbaka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments